Veel gestelde vragen

Voor heel veel mensen is de handel nieuw wat betreft deze coins. Vandaar dat we op deze pagina een overzicht gemaakt hebben met veel gestelde vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

u

Is het mogelijk om een deel van een munt te kopen aangezien ik geen hele Bitcoin kan kopen?

Wat veel mensen in het begin dus niet weten is dat je elk willekeurig deel van een coin kunt kopen, een hele bitcoin kost namelijk dan ook duizenden euro’s. Past dit niet in je budget? Dan kan je bijvoorbeeld voor €30,- aan coins kopen

u

Ben ik te laat als ik nu coins wil kopen?

Nee, in principe is het nooit de laat, het handelen in de cryptocurrency is en zal zeker nog wel interessant blijven, dit is vooral te zien in de schommelinge van de prijzen van diverse munten. De kansen kunnen heel groot zijn maar men moet ook rekening houden met eventuele verlies.

u

Welke wallet is geschikt voor meerdere coins?

Vele handelaren die kiezen er zelf voor om deze coins in de online wallet te bewaren van een handelshuis (ook wel Exchange website genoemd). Je hebt natuurlijk meer veiligheid wanneer je een eigen Wallet (software of hardware) hebt. Dit is zeker aangeraden wanneer het om hogere bedragen zal gaan.

u

Het bestaan van de coins: waarom bestaat deze coin en wat kunnen we er zoal allemaal mee doen?

Deze digitale coins worden vaak om de meest rare en uiteenlopende gedachtes en redenen op de markt gebracht. Soms worden ze gebruikt voor de handel maar sommige munten hebben ook een specifieke doel.

u

Kan ik op elk moment weer verkopen?

Ja, dit kan eigenlijk wanneer men het zelf wil, er zit geen limiet aan, er kan letterlijk 24 uur per dag gekocht en verkocht worden. Natuurlijk is het wel aan te raden om het te verkopen wanneer de winst aanzienlijk hoger ligt voor jezelf. Je kunt de coins zowel particulier verkopen als aan handelshuizen.

u

Kan ik belastingvrij coins kopen?

Nee, de belastingdienst heeft inmiddels wel al aangegeven scherp te controleren op het bezit van digitale valuta. Dit is niet alleen voor de Nederlandse controlerende dienst. Wereldwijd hebben de tax offices aangegeven dit te controleren. Simpel gezegd zien ze dit als spaargeld en hiervoor zijn gelijke regels.